معایب براکت فلزی
برای درمان ارتودنسی انتخابهایی مانند براکت سرامیکی، براکت فلزی معمولی، براکت پشت دندانی، براکت خود لیگاچور و اینویزالاین ممکن است بیماران را سردرگم نماید. بنابراین پیش از هر چیز باید با معایب و مزایای هر یک از این روشها آشنایی داشته باشید. در ادامه به بررسی معایب براکت فلزی میپردازیم :
- شاید بتوان گفت تنها اشکال واقعی سیستم براکت معمولی، ظاهر فلزی آن است که بسیاری از افراد را از درمان ارتودنسی منصرف میکند. ظاهر فلزی و سیم کشی دندانها برای بسیاری از افراد بزرگسال در موقعیتهای اجتماعی حساس، اشکال بزرگی محسوب میشود. برای این افراد میتوان از براکت فلزی پشت دندانی یا براکت سرامیکی و یا اینویزالاین استفاده کرد.
- یکی دیگر از مشکلات براکت فلزی، احتمال تحریک بافتهای دهان توسط بخشهای فلزی سیستم براکت و به خصوص بخشهای بیرون زده سیم ارتودنسی است. برای برطرف کردن این مشکل میتوانید بخشهای اضافه سیم ارتودنسی را با ناخن گیر تمیز بچینید و کمی موم دندانپزشکی بر روی بخشهای تحریک کننده سیستم براکت بمالید.
- اشکال دیگر براکت فلزی در مقایسه با الاینر غیر ثابت، سختتر شدن مسواک زدنو نخ دندان کشیدن است. برای تسهیل بهداشت دهان میتوانید از وسیله های بهداشتی خاصی که برای بیماران ارتودنسی طراحی شده است استفاده کنید.
دکتر فاطمه تیموری
متخصص ارتودنسی اصفهان
برای مشاهده صفحه اینستاگرام خانم دکتر فاطمه تیموری متخصص ارتودنسی اصفهان کلیک کنید.