روش درمان ارتودنسی در بزرگسالان
امروزه با توجه به شناخته تر شدن روش های نوین دندانپزشکی در میان جوامع مختلف، ارتودنسی یکی از درمان های مورد توجهی است که از کودکان گرفته تا بزرگسالان نیز برای انجام آن به متخصص مراجعه می کنند.
ارتودنسی در بزرگسالان معمولا با پیچیدگی های بیشتری همراه است و می تواند با مشکلات دیگری از جمله مشکلات دندانی، بیماری های لثه و … همراه باشد. به همین خاطر در ارتودنسی بزرگسالان بهتر است حتما از افراد متخصص در زمینه ارتودنسی استفاده شود.
از جمله مزایایی که می توان برای درمان ارتودنسی بزرگسالان بیان کرد، می توان به سالم تر کردن و منظم تر کردن دندان ها، اصلاح موقعیت دندان ها و … اشاره نمود. نکات مهمی در ارتودنسی بزرگسالان وجود دارد که در ادامه بیان می کنیم.
دکتر فاطمه تیموری متخصص ارتودنسی اصفهان
استفاده از روش های مختلف ارتودنسی باید توسط متخصصین ارتودنسی تعیین شود. دکتر فاطمه تیموری متخصص ارتودنسی اصفهان از بهترین و بنام ترین پزشکان در این عرصه می باشند که می تواند برای داشتن دندان هایی مرتب بزرگسالان به شما کمک نماید.
مراحل انجام ارتودنسی در بزرگسالان
مراحل ارتودنسی بزرگسالان عبارتند از:
مشاوره اولیه:
ارتودنسی بزرگسالان و کودکان تفاوت هایی دارد و همچنین از آنجایی که در زمان مناسبی انجام نمی شود، ممکن است عوارض و مشکلاتی داشته باشد که در این مرحله لازم است به صورت کامل برای بیمار شرح داده شود.
معاینه تخصصی:
در این مرحله پزشک باید با توجه به مدارک پزشکی که از بیمار دارد و معایناتی که ممکن است در گذشته بر روی دندان ها و فک ها انجام شده است، به طور دقیق بررسی کند و در برخی موارد ممکن است نیاز به سی تی اسکن و یا ساخت مدلی دیجیتالی از دندان های بالا و پایین باشد تا بتوان اکلوژن را بررسی و برنامه درمان را ایجاد کرد.
برنامه ریزی درمان:
در این مرحله پزشک یک برنامه ریزی مناسب با توجه به اطلاعات و بررسی های تخصصی که در قسمت قبل انجام داده است به بیمار ابلاغ می کند که تعداد و زمان های مراجعات بعدی و … در آن شرح داده می شود.
انجام عملیات درمان ارتودنسی:
که با قرار دادن دستگاه ارتودنسی انجام می شود و در این شیوه درمان براکت بر روی دندان ها قرار گرفته و تنظیم می شوند. این مرحله می تواند حداکثر تا ۴ ساعت نیز به طول بینجامد.
مراقبت تا مراجعات بعدی:
لازم است پس از نصب، بیمار از چند ماه تا چند سال به حفظ آن و رعایت نکات بهداشتی و درمانی که توسط متخصص توصیه شده است، توجه کرده و با توجه به برنامه زمانی درمان ارتودنسی هر چهار یا هشت هفته یکبار به پزشک متخصص مراجعه کند تا تنظیمات بعدی بر روی براکت انجام شود.
نگهداری و معاینات:
همانطور که گفته شد، نگهداری صحیح از این براکت ها، رعایت اصول درست تغذیه در طول دوره درمان بسیار مهم هستند.
نکات درمانی ارتودنسی بزرگسالان
در این زمینه ابتدا لازم است بگوییم درمان ارتودنسی محدودیت سنی ندارد و می تواند با توجه به نیاز فرد از سن ۷ سالگی تا سن ۷۰ سالگی نیز انجام شود که تمام این ها با توجه به وضعیت دندان ها و نیاز افراد می تواند انجام شود.
اما اگر بخواهیم بهترین زمان را برای درمان ارتودنسی بیان کنیم، می توان گفت بهترین زمان می تواند از سن ۷ سالگی و یا ۱۲ سالگی باشد. در این دوران فرم بندی دندان ها به مرحله تکمیلی خود نرسیده است و با توجه به امکان جابجایی و فرم دهی راحت تر به ساختار فک و دندان ها، به راحتی می توان درمان ارتودنسی را انجام داد.
همچنین در این درمان باید توجه شود که این روش نمی تواند به تنهایی برای اصلاح ناهنجاری های فک به کار گرفته شود و همچنین باید به دقت انجام شود تا نیرو و فشاری که از طریق براکت به لثه ها و استخوان ها وارد می شود، باعث تحلیل این استخوان و بدتر شدن وضعیت لثه ها نشود. به همین خاطر بررسی دقیق وضعیت لثه ها بسیار مهم است.
دکتر فاطمه تیموری
متخصص ارتودنسی اصفهان و ناهنجاری های فک و دهان آماده ارائه خدمات به شماست.
جهت کسب اطلاع از آدرس و ساعات کاری مطب خانم دکتر به بخش تماس با ما سایت مراجعه کنید.