دندان نیش نهفته چیست؟
وجود دندان نیش نهفته در لثه مسئله شایعی است که بسیاری از افراد از این موضوع رنج می برند. وقوع این مسئله در فک بالا شیوع بیشتری دارد. از مشکلاتی که در صورت داشتن دندان نهفته ایجاد می شود می توان به ظاهر نامناسب دندان ها، خطر کیست های دندانی و مشکلات دندان های مجاور اشاره کرد.
چه عواملی باعث نهفته شدن دندان نیش می شوند؟
با توجه به نوع نهفتگی نیش دلایل متفاوتی برای به وجود آمدن آن می توان ذکر کرد. اگر نهفتگی دندان نیش به سمت بیرون یا گونه باشد به آن نهفتگی لیبیال می گویند و مهم ترین دلیل آن فقدان فضای مناسب در قوس دهان برای بیرون آمدن دندان است. اگر نهفتگی دندان به سمت داخل یا زبان باشد به آن پالاتال یا لینگوال گفته می شود و دلیل عمده آن انحراف مسیر دندان در هنگام جوانه زدن است.
چگونه می توان دندان نهفته را درمان کرد؟
برای درمان موثر دندان نیش نهفته چندین روش وجود دارد که بسته به شرایط بیمار می توان یکی از آنها را انتخاب کرد. شرایطی که در انتخاب نحوه درمان موثرند نوع نهفتگی، زاویه نهفتگی و ژرفای آن، سن فرد مورد درمان و میزان فضای خالی در دهان است. از جمله این روش ها می توان به باز کردن فضای لازم برای بیرون آمدن دندان توسط درمان ارتودنسی یا بیرون آوردن دندان شیری، جراحی بافت لثه و بیرون آوردن کراون دندان نهفته با ارتودنسی از راه های درمان این ناهنجاری می باشد.
با بالا رفتن سن، آرواره ها خشک تر شده و انعطاف سنین پایین را ندارند. به همین دلیل جراحی این نوع دندان ها در سن بالا دارای عوارض جانبی می باشد. اگر امکان درمان با ارتودنسی برای بیمار وجود نداشته باشد، باید به سرعت دندان نهفته را از فک خارج کرد زیرا باقی ماندن آن می تواند به ایجاد کیست و تومور فکی بیانجامد.
برای مشاهده پیج اینستاگرام خانم دکتر فاطمه تیموری متخصص ارتودنسی اصفهان کلیک کنید.