عوامل موثر در برگشت درمان ارتودنسی کدامند؟
برگشت مشکلات فکی: این برگشت درمان ارتودنسی در بیمارانی که درمانشان در دوره بلوغ و یا قبل از بلوغ انجام می شود مشهود است،چرا که با ادامه رشد منفی ناهنجاری های فک و دندان مجددا خود را نمایش می دهند.این حالت برای اشخاصی اتفاق می افتد که دارای فک پایین جلو آمده هستند و فک الگوی رشد مشخصی را طی کرده است و در اغلب اوقات با بهترین درمان هم خطر برگشت وجود دارد.برای این افراد پزشک متخصص ارتودنسی به والدین بیمار این موارد را یادآوری میکند و با در نظر گرفتن این مورد درمان ارتودنسی را شروع میکند.
در ادامه به بررسی سایر عوامل موثر در برگشت درمان ارتودنسی میپردازیم:
برگشت نامرتبی دندان ها : در حالتی که بیمار برای کشیدن دندان در ارتودنسی مقاومت میکند و درمان ارتودنسی بدون کشیدن دندان اتفاق می افتد احتمال بروز این مشکل بعد از ارتودنسی زیاد است. در این حالت متخصص ارتودنسی تجویز کشیدن دندان و یا جراحی فک را میکند.
باز شدن فضا :
این برگشت درمان ارتودنسی در افرادی که دندان های خود را می کشند اتفاق می افتد.در این حالت با توجه به باز شدن فضای دهان و دندان و شکل و اندازه طبیعی دندان درمان مجدد یا با استفاده از درمان های بازسازی اندازه طبیعی دندان توصیه می شود.
دندان قروچه : این برگشت درمان ارتودنسی از طریق نیروهای مربوط به روی هم ساییدن دندانها رخ می دهد و فک پایین را رو به جلو حرکت میدهد و فشار زیادی را به دندانهای بالا وارد میکند. فشار مداوم روی قوس دندانهای بالا باعث جابجایی دندانها و نامرتب شدن آنها میشود. بسیاری از افراد بدون این که خود متوجه باشند، هنگام خواب دندان قروچه می کنند.
ژنتیک : در این برگشت درمان ارتودنسی ژنتیک باعث کج و نامرتب شدن دندانها در دوران بزرگسالی میشود.
دندان غایب: در حالتی که یک یا چند دندان به هر دلیلی از دست برود جای خالی که در اثر غایب شدن دندان ایجاد می شود ممکن است باعث برگشت ارتودنسی و نامرتب شدن دندان ها شود.
سن: سن از دیگر عوامل برگشت ارتودنسی است که با افزایش آن میتواند باعث حرکت دندان های پیشین شود.
عوامل موثر در جلوگیری از برگشت ارتودنسی:
- خارج کردن هسته میوه در خارج از دهان و استفاده از گوشت یا پوره میوه
- جلوگیری از عاداتی نظیر جویدن ناخن و مداد
- نگهداری صحیح از پلاک های ارتودنسی و جلوگیری از وارد شدن ضربه به آن
- نگهداری پلاکهای متحرک در داخل آب در صورت عدم استفاده به منظور جلوگیری از تغییر حجم
- دقت لازم در زمان مسواک زدن برای جلوگیری از صدمه به سیم و براکت
- جلوگیری از وارد شدن ضربه به دهان در طول درمان ارتودنسی
برای مشاهده پیج اینستاگرام خانم دکتر فاطمه تیموری متخصص ارتودنسی اصفهان کلیک کنید.