خوراکی های ممنوع ارتودنسی چه چیزهایی هستند؟
خوراکی های ممنوع ارتودنسی مانند آجیل، ذرت بو داده، آب نبات سفت، و تافی، درست به قدری که برای بچه ها جذاب هستند، برای بزرگ سالان هم وسوسه برانگیز هستند. از هر ۵ بیمار بزرگ تر از ۱۸ سال، یکی در دوران تعطیلات دچار مشکل شکستن براکت ارتودنسی می شود. همه از کاسه ی آجیلی که معمولا همه جا برای پذیرایی سرو می شود لذت میبرند همچنین از شکلات های کاراملی روی میز، گز و سوهان های چسبناک، کیک های شکلاتی حاوی گردو و …. نیز متضاد اصول مراقبت از ارتودنسی دندان هستند. با این حال، مقداری آگاهی خلاقیت در آشپزخانه می تواند به دسرهای خوشمزه ای ختم شود . برای مثال، بستنی، اسموتی میوه، موس شکلات خامه ای، کیک همه به اندازه ی دسرهای چسبناک خوشمزه هستند، اما آسیبی به براکت ها وارد نمی کنند.
تغذیه در حین درمان ارتودنسی
تغذیه در حین درمان ارتودنسی اولین چیزی است که باید هنگام شروع درمان ارتودنسی آن را کنترل و رعایت کنید.
اگر چه درمان ارتودنسی امروزه با تجهیزات و بریسهای محکم، پایدار و پیشرفته انجام میشود، با این حال باید احتیاط های لازم هنگام در دهان داشتن ارتودنسی رعایت شود.
به بیان دیگر بیمار باید در مدت درمان غذاهایی را میل کند که به براکتها و سیمهای نگهدارنده و متصل کننده بریسها به یکدیگر آسیب نزند.
در مجموع باید غذاهایی مضر در ارتودنسی شامل تمام غذاهای چسبناک، سفت یا موادی که نیاز به جویدن زیاد دارد از برنامه غذایی کنار گذاشته شود.
مواد غذایی نرم بهترین انتخاب و از غذاهای مفید در ارتودنسی ، برای بیمارانی است که تحت درمان ارتودنسی هستند.
به محض قرار گرفتن بریس در دهان بهتر است مواد غذایی سفت و خام یا مواد سختی مانند بعضی گوشتها، سبزیجات و نانها را از رژیم غذایی حذف کنید و غذاهای نرم را جایگزین آنها نمایید.
البته عادت کردن به این رژیم غذایی جدید دشوار است، اما به خاطر بسپارید که مادامی که تحت درمان ارتودنسی هستید. بریسها عامل تعیین کننده انتخاب غذا هستند!
دکتر فاطمه تیموری
متخصص ارتودنسی اصفهان
برای مشاهده صفحه اینستاگرام خانم دکتر فاطمه تیموری متخصص ارتودنسی اصفهان کلیک کنید.