بیرون زدگی استخوان فک

آشنایی با استئونکروز فک یا بیرون زدگی استخوان فک

استئونکروز فک یا بیرون زدگی استخوان فک از لثه حالتی است که در آن استخوان فک بیرون می زند و کم کم از بین می رود . تحلیل رفتن استخوان فک می تواند به دلیل التهاب لثه و از بین رفتن چند دندان باشد . در التهاب لثه باکتری ها شروع خوردن استخوان می کنند . فشاری که از طریق جویدن تولید می شود باعث قوی شدن استخوان فک می شود . هنگامی که این فشار کم شود استخوان فک کم کم به داخل فرو خورده می شود .

استئونکروز فک باعث از بین رفتن استخوان فک می شود زیرا زمانی که استخوان بدون پوشش باشد خون دریافت نمی کند در نتیجه به مرور زمان از بین می رود .اگر استئونکروز فک بیش از ۸ هفته طول بکشد به آن ONJ می گویند .برای آشنایی بیشتر با مشکل بیرون زدگی استخوان فک با دکتر محمد علی ناصری بهترین متخصص ارتودنسی در اصفهان همراه باشید .

بیرون زدگی استخوان فک

چه اشخاصی دچار ONJ می شوند ؟

  • بیماران مبتلا به عفونت ویروس زونا
  • اشخاص در حال انجام استروئید درمانی
  • کسانی که عفونت استخوانی یا التهاب موضوعی استخوان دارند
  • بیماران تحت درمان های اشعه ای از سر و گردن
  • بیمارانی که برای کاهش خطر شکستگی استخوان از داروهای ضد جذب استفاده می کنند
  • بیمارانی که از داروهای دسته ی بیس فسفونات استفاده می کنند
  • کسانی که جراحی های عمیق مانند کشیدن یا ارتودنسی دندان انجام می دهند
  • افراد سیگاری
  • افراد مبتلا به دیابت

چه عواملی باعث از بین رفتن استخوان فک می شوند ؟

در ادامه به طور خلاصه عواملی که باعث از بین رفتن استخوان فک می شود را برای شما شرح می دهیم :

بیرون زدگی استخوان فک

کشیدن دندان

یکی از عوامل مهمی که باعث از بین رفتن استخوان فک می شود کشیدن دندان های زیاد است . اگر از استخوان فک مراقبت نکنید سیستم ایمنی او را به عنوان یک خطر مهم شناسایی می کند و شروع به شکستن استخوان می کند. شکستن استخوان باعث می شود دندان های بیشتری از بین برود . اگر بر اثر تصادف دندان هایتان را از دست داده اید یا دندان آسیاب خود را کشیده اید این موضوع باعث بزرگ تر شدن حفره های سینوسی و از بین رفتن استخوان فک می شود .

بیشتر بخوانید
یافتن متخصص ارتودنسی اصفهان

دندان مصنوعی

دندان مصنوعی نیز به طور غیر مستقیم باعث از بین رفتن استخوان فک می شود . دندان مصنوعی در بالای لثه قرار می گیرد و استخوان فک را به اندازه دندان طبیعی تحریک و فعال نگه نمی دارد و همان طورکه توضبح دادیم زمانی که استخوان فک استفاده نشود کم کم رو به نابودی می رود . بنابراین بهتر است به جای دندان مصنوعی از جایگزین هایی مانند ارتودنسی استفاده کنید .

ارتودنسی های دندانی مانند دندان اصلی به داخل فک فرو می روند، زمانی که استخوان اطراف ارتودنسی سفت شود، استخوان فک مانند یک دندان طبیعی به آن عکس العمل نشان می دهد.چنان چه استخوان فک شما قادر به نگهداری ارتودنسی نیست ممکن است به پیوند استخوان فک احتیاج پیدا کنید .

 

تومورها

تومور باعث می شود استخوان فک رو به نابودی برود . تومور های صورت و دهان نیز مانند سایر تومور ها خوش خیم و بدخیم دارند . یک جراح فک ابتدا تومور ها را در می آورد و در نهایت ناحیه پیوند استخوان را محکم می کند .دندان ها تمایل دارند که به سمت وسط حرکت کنند، حتی اگر چیزی مانع آن ها نباشد، دوست دارند که از جای خود در بیایند، زمانی که دندان می افتد، دندان پشتی به قسمت خالی حرکت می کند و برای آن هم همین اتفاق می افتد، این پروسه همچنان برای دیگر دندان ها نیز ادامه خواهد داشت.

بیماری لثه

یکی از مشکلات رایج در بین افراد بیماری لثه است به گونه ای که نصف افراد بالای ۴۰ سال از این بیماری رنج می برند . بیماری لثه شامل التهاب لثه و بیماری های عفونی می باشد که منجر به تخریب بافت لثه می شود . بیماری های لثه باعث می شوند جای دندان ها گشاد شود و کم کم دندان ها از بین بروند .

بیشتر بخوانید
چگونگی وضعیت فک و دندان که شما را مجبور می کند ارتودنسی انجام دهید

زخم

رایج ترین دلیل افتادن دندان های جلویی آسیب دیدن افراد در ورزش است . این آسیب ها می تواند منجر به آسیب دیدن یک یا چند دندان و شکستگی استخوان فک  شود .همان طور که اشاره کردیم زمانی که استخوان فک آسیب ببیند، می تواند کم کم به سمت خورده شدن و از بین رفتن برود .

التهاب موضعی استخوان

التهاب موضعی استخوان یک عفونت باکتریایی است که در مغز استخوان تأثیر می گذارد و باعث التهاب می شود . این عفونت مقدار جریان خون را تا حد زیادی کاهش می دهد و برای جلوگیری از پخش آن ممکن است به جراحی نیاز پیدا کنید تا مقداری از استخوان را درآورید و با یک ماده و پیوند سالم جایگزین کنید .

نشانه های تحلیل استخوان فک

تحلیل استخوان فک یک پروسه تدریجی است و به طور ناگهان رخ نمی دهد . برای بررسی دقیق این موضوع باید به دندانپزشک مراجعه کنید تا از دندان شما با اشعه ایکس عکس بگیرد .از نشانه های تحلیل استخوان فک می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  1. تغییر کردن حالت دهان
  2. تیره تر شدن چانه
  3. ظاهر شدن چین و چروک اطراف لب
  4. حرکت کردن دندان ها رو به جلو
  5. سر درد در ناحیه فک و صورت
  6. سختی در تکلم و خوردن
  7. افزایش حفره های دندانی

جلوگیری از بین رفتن استخوان فک

برای از بین نرفتن استخوان فک باید کارهای زیر را انجام دهید :

۱) بهداشت دهان و دندان خود را به خوبی رعایت کنید . حتما دو بار در روز مسواک بزنید و از فلوراید استفاده کنید .

۲)هر ۶ ماه یکبار به دندانپزشک مراجعه کنید .

۳)قبل از مسواک زدن حتما نخ دندان بکشید .

۴)کلسیم و ویتامین D بخورید .

۵)از کشیدن سیگار خودداری کنید .

۶)میوه و سبزیجات حاوی ویتامین C زیاد مصرف کنید .

۷) قند خون خود را تنظیم کنید .

۸)پروبیوتیک مصرف کنید.

۹) پس از کشیدن دندان مراقب حفره به وجود آمده باشید .اگر لخته خونی که در حفره تشکیل شده تا بافت‌ها التیام یابند، شل یاکنده شود، عصب‌های زیر آن نمایان می‌شوند و وضعیت دردناکی برای بیمار ایجاد می‌کند.مراقبت از حفره برای جلوگیری از بروز عوارضی مانند خشکی دهان و حفظ سطح و تراز لثه ضروری است .حداقل یک روز بعد از کشیدن دندان حتی با مسواک نرم هم مسواک نزنید . هم چنین تا چند روز  از انجام هر گونه کاری که بر دهان فشار وارد کند (سیگار کشیدن یا نوشیدن با نی) خودداری کنید . بعد از کشیدن دندان از جویدن غذاهای سفت که باعث کنده شدن لخته خون حفره دندان می شود اجتناب کنید .

بیشتر بخوانید
معرفی متخصص ارتودنسی

اگر هنگام کشیدن دندان یک یا چند دیواره حفره دندانی آسیب ببینند یا از بین بروند ابتدا با استفاده از یک ممبرین (غشا) قابل جذب کلاژنی دیواره ها بازسازی می شوند سپس حفره دندانی پر می شود . این تکنیک Ridge Preservation نام دارد و بیمار می تواند پس از ۱۰ هفته ارتودنسی مورد نیاز را دریافت کند .

حجم استخوان فک علاوه بر کارآیی (محافظ ریشه دندان بودن) در ظاهر افراد هم تأثیر زیادی دارد .ارتودنسی های دندانی در نقاطی که دندان از دست رفته است می توانند حجم استخوان فرد را حفظ کنند و با بهبود ظاهر صورت در بهبود کیفیت زندگی افراد تاثیر به سزائی بگذارند.

درمان استخوان فک از بین رفته

رایج ترین درمان برای استخوان فک از بین رفته (استئونکروز) پیوند زدن استخوان فک است . در طول این جراحی دندانپزشک بافت از بین رفته را با مواد پیوندی جایگزین می کند . بعد از گذشت چند ماه بدن این مواد را جذب می کند و آن را جایگزین بافت طبیعی و سالم می کند . ایم

درمان استخوان فکی که از بین رفته است و دچار استئونکروز شده
رایج ترین درمان برای این اتفاق، پیوند زدن استخوان فک است، در طول این جراحی، دندانپزشک یا جراح، بافت از بین رفته را با استفاده از مواد پیوندی جایگزین می کند، بعد از چند ماه بدن شما این مواد را جذب می کند و آن را جایگزین بافت طبیعی و سالم می کند و حجم استخوان را دوباره بازیابی و ترمیم می کند.


 

ارتودنسی, ارتودنسی اصفهان, اصلاح طرح لبخند اصفهان, بیرون زدگی استخوان فک, درمان بیرون زدگی استخوان فک اصفهان, متخصص خوب بیرون زدگی استخوان فک
نوشتهٔ پیشین
آشنایی با مزایای انجام ارتودنسی با لیزر چیست؟
نوشتهٔ بعدی
علت کج شدن دندان کودکان

پست های مرتبط

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سلام خسته نباشید.بنده یک ماه میشود که دندان عقل راکشیدم وبعد ازدوهفته متوجه بیرون زدگی قسمتی ازاستخوان ازدیواره لثه شدم که بعدازکذشتن یک ماه هنوز هم ترمیم نشده لطفا راهنمایم کنین که چیکارکنم

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

تماس با ما