ارتودنسی کاموفلاژ (جبرانی) چیست؟
اگر شخصی ناهنجاری فکی داشته باشد ولی به دلیل پایان سن بلوغ و اتمام رشد، امکان اصلاح رشد فک وجود نداشته باشد دو راهکار برای درمان ارتودنسی او وجود خواهد داشت: ۱-ارتودنسی کاموفلاژ یا جبرانی
۲- ارتودنسی همراه با جراحی فک
در صورتی که شدت مشکل اسکلتی زمینه ای در ناحیه فک بیمار شدید نباشد و از طرفی انتظار بیمار از درمان ارتودنسی تنها در حد بهبود ظاهری و ردیف شدن نسبی دندانها باشد می توان گزینه جراحی فک و صورت را منتفی دانسته و با ارتودنسی به تنهایی بدون جراحی فک اقدام به ردیف کردن دندانها کرد که این کار ظاهر ناهنجاری های فک را نیز تا حدودی می پوشاند و ناهنجاری فک بسیار کمتر نمایان خواهد بود. این درمان که به نوعی برای جبران اختلال فکی بکار می رود در اصطلاح ارتودنسی جبرانی یا ارتودنسی کاموفلاژ نامیده می شود.
کاموفلاژ در ارتودنسی به عنوان اجرای یک گزینهی درمانی کمتر تهاجمی در بیماران مبتلا به مشکل شدید جهت دستیابی به نتایج مطلوب در محدودیت فیزیولوژیکی تعریف میشود و ممکن است به اصلاح مشکلات واقعی موجود در بیمار نپردازد. هدف از کاموفلاژ پنهان کردن تناسبهای اسکلتی غیر قابل قبول با تغییر موقعیت دندانها در فک از طریق درمان ارتودنسی است بطوری که نامرتبی دندانها به وضعیت قابل قبولی برسد و صورت ظاهر زیبایی داشته باشد. جابهجایی دندانها مانند به عقب کشیدن دندانهای پیشین بیرون زده اغلب کاموفلاژ نامیده میشود. کاموفلاژ حاکی از آن است که تغییر موقعیت دندانها تاثیر مطلوب یا حداقل غیر مخربی بر زیبایی صورت میگذارد.
دکتر فاطمه تیموری
متخصص ارتودنسی اصفهان
برای مشاهده صفحه اینستاگرام خانم دکتر فاطمه تیموری متخصص ارتودنسی اصفهان کلیک کنید.
مطالب پیشنهادی :
پوسیدگی دندان در زمان ارتودنسی