ارتودنسی برای بیماران مبتلا به لوسمی چگونه است؟
ارتودنسی برای بیماران مبتلا به لوسمی : بیمارانی که لوسمی آنها درمان شده است در دسته کم خطر در نظر گرفته میشوند و می توانند درمانهای دندانی طبیعی را دریافت کنند. گفته میشود کشیدن چند دندان (بدون کانون عفونت)، جراحی فلپ (ژینژیوکتومی)، کشیدن یک یا چند دندان به هم فشرده و جراحی فک، به عنوان درمانهای انتخابی قبل از تشخیص یا درمان لوسمی در نظر گرفته میشوند و نباید قبل از آن که بیمار درمان آنتی نئوپلاستیک خود را با موفقیت به اتمام برساند و حفظ کند، انجام شوند. پس از اتمام درمان سرطان و تنها بعد از دو سال رهایی از بیماری، درمان ارتودنسی و لوسمی که در آن اختلال ایجاد شده بود، می تواند از سر گرفته شود. تجهیزات ارتودنسی ثابت و ارتودنسی متحرک برای بیمارانی با بهداشت دهانی ضعیف توصیه نمیشوند.
اگر بیمار بهداشت دهانی مناسبی ندارد و یا پروتکل درمان آنتی نئوپلاستیک خطر ابتلا به موکوزیت دهانی خفیف یا شدید را پیشبینی میکند، تجهیزات ارتودنسی باید برداشته شوند؛ ابزارهای ساده که بافت های نرم را تحریک نمیکنند، تجهیزات متحرک یا نگهدارنده که به خوبی کار گذاشته شده باشد، در صورتی که بیمار سلامت دهانی خوبی داشته باشد، میتوانند در دهان باقی بمانند. ارتودنسی نامرئی یا اینویزیلاین انتخاب بسیار مناسبی برای درمان برخی مال اکلوژنهای بیماران مبتلا به سرطان خون است.
بیماری لوسمی چیست؟
لوسمی نوعی از سرطان خون است که طی آن افزایش غیر طبیعی گلبولهای سفید نابالغ یا اولیه مشاهده میشود. سلولهای سفید خون، با تولید آنتی بادی بر علیه عفونت در بدن مبارزه میکنند. بیماران لوسمی بیشتر در معرض عفونتهای مختلف هستند چرا که سلولهای سفید خون آنها نمی توانند آنتی بادی تولید کنند. مدیریت درمان ارتودنسی در شرایطی که بیمار، مشکلات پزشکی خاصی دارد که سلامت عمومی او را تحت تاثیر قرار می دهد یا نیازمند درمانهایی است که ممکن است با درمان ارتودنسی سازگار نباشد، نیازمند توجه ویژهای است.
مشکلات دندانی در بیماران لوسمی
برخی مشکلات دندانی در بیماران لوسمی عبارتند از:
- خونریزی دهانی
- وجود خون (لکههای قرمز رنگ) در خلط
- تورم لثه در ۲۰ تا ۳۰ درصد بیماران دیده میشود.
- زخمهایی که معمولاً در مخاط یا لثه دیده میشود.
- کاندیدیاز یا برفک دهانی
- عفونتهای دهانی معمولاً شایع است.
دکتر فاطمه تیموری
متخصص ارتودنسی اصفهان
برای مشاهده صفحه اینستاگرام خانم دکتر فاطمه تیموری متخصص ارتودنسی اصفهان کلیک کنید.